Zapečené batáty s hovězím masem

Batáty

Už jste vyzkoušeli batáty? Vynikající sladké brambory, které jsou v kombinaci se slaným masem opravdu zajímavé. Tentokrát vynikající dobrůtku připravila Verunka s Jídlem ke zdraví. Stačí jen vědět jak na to a zamilujete si je 👌

Suroviny na 4 porce: 2 ks středně velkých kulatých sladkých brambor, 1 kapka olivového oleje

Náplň: 200 g hovězího mletého masa, 1/2 ks cibule, 1 velký stroužek česneku, Trošku jarní cibulky, 1 červená paprika, 3 cherry rajčátka, 15 g parmazánu, himalájská sůl, pepř, koření (na maso), tymián

 

Postup na plněné batáty

Batáty umyjeme, přeřízneme na půl a dáme na plech pečící papír. Batáty potřeme kapkou olivového oleje a dáme do trouby na 180° a 30 minut. Až budou měkké, tak vyndáme z trouby. Na pánvi osmažíme nakrájenou cibulku s česnekem a osmahneme do zlatova. Pak přidáme hovězí mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme koření a mícháme, dokud není maso hotové. Těsně před koncem přidáme na kostičky nakrájenou papriku spolu s rajčátky a promícháme. Měkké batáty vytáhneme a vydlabeme střed. Vydlabaný střed přidáme ke směsi na pánev a důkladně promícháme, poté ochutnáme a případně dochutíme. Batáty ještě trochu osolíme a opepříme, naplníme směsí, navrch dáme jarní cibulku, parmazán a dáme na 15 minut dopéct. A dobrůtka je hotová!

 

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 ks: 259 kcal, Bílkoviny 14 g, Sacharidy 23 g z toho cukry 6 g, Tuky 13 g z toho nasycené mastné kyseliny 5 g, Vláknina 4 g

 

Napsat komentář