Pohanka na sladko

Podzimní sladký obídek můžeme vypadat i takhle 🙂 Stačí si nasbírat ovoce, které máte doma – švestky, meruňky, broskve či jablíčka a máte základ 🙂 Dál budete potřebovat:

Pohanka granola

Postup pro přípravu:

Pohanku si předem namočíme a necháme ji chvilku „luhovat“ aby nabyla na objemu. Potom ji scedíme a obalíme ve strouhaném kokosu, kakaovém prášku a zalijeme sirupem, který jsme si vybrali 🙂 Vše promícháme a dáme na pečící papír a v troubě pomalu sušíme na 150 °C. Směs je hotová, až je krásně křupavá 🙂 Takto udělanou pohanku můžeme použít i do salátů. Je opravdu vynikající. Stačí ji skladovat v uzavřené dóze, kde vydrží dlouho.

Když máme hotovou pohanku granolu, dáme si na talíř ovoce (pokud jsme se rozhodli pro sladký obídek :)) a pak ho posypeme mákem, pohankou granola a lněným semínkem – můžou být celé nebo drcené. Dle chuti přidáme bylinku, olivový olej nebo přisladíme sirupem. Je to jen a jen na nás  ❤Dobrou chuť!

Napsat komentář