Krůtí prsíčka na pomeranči a tymiánu❤

Mám pro Vás vynikající dobrůtku, která je zdravá a má neobvykle vynikající kombinaci ☀

Budeme potřebovat: Krůtí prso, sůl, česnek 3 stroužky, 2-3 pomeranče, tymián, mletý pepř, olivový olej, cibule, agávový sirup (nebo jakýkoliv doma máme, případně med)

Připravíme si marinádu: Rozmačkáme česnek v lisu na česnek, přidáme k němu nastrouhanou pomerančovou kůru z 1 pomeranče, přidáme 2 lžičky tymiánu a 1,5 velké lžíce agávového sirupu a vymačkáme šťávu z cca 2 pomerančů. Vše promícháme a ochutnáme, zda je chuť správně vyvážená. Případně přidáme tymián nebo pomerančovou šťávu.

Postup: Předehřejeme si troubu na cca 165 °C. Krůtí prsíčka osušíme a osolíme. Nakrájíme si cibuli na kolečka a dáme ji na spodek vymazané zapékací mísy nebo pekáče. Na to dáme kolečka pomeranče rozdělené na čtvrtiny, posypeme tymiánem a pepřem a dáme na to první vrstvu krůtích prsíček a polijeme troškou marinády. Pak dáme opět pomerančové kolečka, tymián a pepř a opět na to dáme krůtí prsíčka a polijeme marinádou. Navrch můžeme dát ještě kolečka pomeranče. Celou dobrůtku podlijeme vodou. Zapékací mísu přikryjeme víkem nebo na plech dáme alobal a pečeme cca 60 min. Potom dobrůtku odkryjeme a polijeme zbytkem marinády a necháme cca posledních 10 – 15 minut dopéct do zlatova. Dobrůtku můžeme podávat s bramborami a mrkví, které uděláme taky v troubě. Dobrou chuť! Nejlépe baštit ihned teplé.

 

Marináda + přidávám agávový sirup
Hotová dobrůtka

 

 

Napsat komentář